Ski instructeur is onderdeel van Indoor Ski Arnhem
Indoor lesgeven
Opleiding
€ 390,00 gratis
voor de gehele opleiding, inclusief examendag en cursusmateriaal

Indoor lesgeven

De indoor rolbaan is net zoiets als een hardloopband, die in hellingshoek versteld kan worden. Er ligt speciaal skigras op de band die naar boven draait, waardoor de glijsnelheid op de piste gesimuleerd wordt. De band kan op meerdere snelheden ingesteld worden. Hierdoor is het mogelijk om op de plaats te blijven skiën en de juiste techniek aan te leren, ongeacht het niveau van de skiër. Vooraf en tussendoor wordt de baan nat gehouden zodat het glad genoeg blijft. De leraar heeft een afstandsbediening continu in de hand, waarmee de baan uit- en aangezet kan worden. Onderaan de baan staat een hydraulische balk die in hoogte verstelbaar is. Hieraan kunnen de cursisten zich vasthouden bij het opstarten en er kunnen oefeningen aan gedaan worden.

Voor een skileraar op de rolbaan is het afhankelijk van je eigen vaardigheden of je mag lesgeven aan beginners of ook al aan gevorderde deelnemers. Dat kunnen kinderen zijn of volwassenen. Op de indoor rolbaan in Arnhem kunnen er 2 skiërs tegelijk op de baan. Kinderen tussen de 3 en 14 jaar, kunnen met zijn drieën tegelijk op de baan.

De lessen duren een uur, waarvan 30 minuten daadwerkelijk geskied wordt. Steeds 10 minuten op de baan en dan 10 minuten pauze, waarin de volgende 2 cursisten de baan op gaan. Zo geef je per uur aan maximaal 4 personen les. Bij kinderen kunnen dit er 6 zijn.

De leraar moet in staat zijn een inschatting te maken van wat cursisten kunnen zodat hij weet waar aan gewerkt moet worden. Op een rolbaan moet je extra goed in staat zijn om de oefeningen aan de cursisten uit te leggen, omdat baan veel correctiegevoeliger is dan de sneeuw. Daarnaast moet je de cursisten kunnen uitleggen waarom je bepaalde oefeningen doet en hoe dit zich dan vertaald naar de sneeuw. Ook moet je de verschillen kunnen uitleggen. Zo weet de cursist wat de functie is van een bepaalde beweging en hoe die beweging past in het skiën als geheel.

Opleiding

Lees hier meer over onze opleiding tot volwaardig ski instructeur »

Instructiefilm

In onderstaand filmpje een eerste indruk van lesgeven op de indoor rolbaan.

Olympus Sport Arnhem

Kom gerust eens langs op één van onze andere locaties.

Contact

logo Ski instructeur
De Grote Koppel, Olympus 29, Arnhem
0316–846608
info@indoorski-arnhem.nl

Contactformulier

© 2023 Ski instructeur / All rights reserved.